Изобретиха очила, които снимат HD видео

0
32

Един от любимите обекти както на фотографа, така и на оператора винаги е била улицата. Наистина, всеки един град прилича на сцена, на която постоянно се разиграват какви ли не интересни сюжети. Тези, които не са свенливи и не се притесняват от реакцията на хората, просто повдигат фотоапарата и запечатват уникалните моменти. Повечето обаче по-скоро не рискуват да разгневят хората и си остават с мечтата някой ден някой да измисли фотоапарат, който да се вгради в окото, така че да снимаме хората само с поглед.

Все още е прекалено рано за подобна технология, но продуктът, който ще ви представим сега изглежда като стъпка именно в тази посока.You-Vision Video Glasses изглеждат като обикновени очила с диоптър, но в тях е вградена миниатюрна камера, която може да снима HD видео. За да стартираме записа трябва просто да натиснем едно копче и това е всичко: оттам нататък всичко, което виждаме пред себе си, се записва в камерата.

Очилата имат вградена презареждаща се литиево-йонна батерия и слот за Micro SD, който приема карти с максимален капацитет от 16GB. Камерата записва видео с резолюция 1280 х 720, придружено и от звук. Видеозаписите могат лесно да бъдат прехвърлени в компютъра чрез USB. Продуктът работи както с РС, така и с Мас и струва около $150.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари