Изтече цената на Canon EOS R5

1
968

С наближаването на представянето на Canon EOS R5 се появиха нови подробности за безогледалната камера – и един от тях може би току-що разкри нейната очаквана цена.

Слуховете, които чухме по-рано за фотоапарата от същия източник, се оказаха достоверни, и именно затова отново можем да им гласуваме доверие. Същите източници, които преди месеци загатнаха, че Canon работи над такъв модел, сега спекулират, че стартовата цена на апарата ще бъде 4500 евро.

Информацията е споделена от уеб сайта Canon Rumors, като от редакцията му посочват, че е трудно да се предскаже прецизно цената на апарата за други пазари и територии, тъй като ценообразуването в евро включва ДДС, което ще рече, че цитираната по-горе стойност ще варира в зависимост от държавата. Все пак от портала заключват, че това означава, че ценообразуването на Canon EOS R5 в САЩ определено ще бъде под 4000 щатски долара.

Ако приемем дори „най-лошия сценарий“, който от Canon Rumors допускат, а именно цена от 3999 щатски долара само за тялото без обектива, тази цена беше напълно очакваната, още когато тръгнаха ранните слухове за модела.

Очевидно изтеклата цена до голяма степен съответства на Canon EOS 5D Mark IV, който е духовният предшественик на Canon EOS R5, когато вземете предвид и инфлацията. Тази камера беше представена през 2016 г. и продажбите ѝ започнаха на цена от 3499 щатски долара.

Разумна ли е цената?

Въпреки че този апарат със сигурност не се очертава като евтин, Canon EOS R5 е професионален апарат, който носи най-високите характеристики във фотоапаратите на пазара и извлича много от възможностите на безогледалните камери – включително възможност за запис на 8К видео и снимане с 20 кадъра в секунда.

Все пак не трябва да забравяме, че в този ценови клас има сериозна конкуренция. Напоследък зачестяват и слуховете, че Sony най-накрая ще обяви и своя Sony A7S III, който ще бъде наследник на Sony A7S II по-късно този месец, като в същото време циркулират и слухове за скорошно възможно представяне Panasonic GH6 до края на настоящата година.

За запалените любители и професионалните фотографи също Canon, според слуховете, подготвя EOS R6. Тази камера все още не е официално обявена, но е силно вероятно да пристигне едновременно с Canon EOS R5 и се очаква да предложи повече съчетани съвременни функции в едно тяло.

Сред очакваните характеристики са два слота за SD карти, IBIS, възможност за заснемане на 20 кадъра в една секунда, както и запис на 4К видео с 60p. Въпреки това ще разберем със сигурност параметрите, когато и двете камери излязат на пазара, което се очаква да се случи между 2-ри и 6-ти юли.

5 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари