Изтича срокът за кандидатстване в конкурса Sony World Photography Awards 2013

0
28

Световната фотографска организация (WPO) стартира обратното броене до приключване на конкурса Sony World Photography Awards 2013 – един от най-престижните международни конкурси за фотография.

Професионални фотографи и любители от цял свят имат почти месец да изберат най-добрата си работа, създадена през тази година и да кандидатстват с нея. Най-добрият професионален фотограф за 2013 г., в допълнение към титлата, ще получи наградата „Златна диафрагма“ (L’Iris d’Or), както и парична награда от 25 хиляди долара. Любители-фотографи ще вземат участие в открит конкурс и ще се състезават за парична награда от пет хиляди долара. Победителите във всички категории ще получат най-новото цифрово фотооборудване на Sony.

Всички работи, без значение спечелили или само номинирани в различните категории, ще донесат на създателите си световна слава и признание.

Творбите на всички победители и финалисти в конкурса ще бъдат изложени в лондонската галерия в историческата сграда Somerset House през април и май 2013 година. Те също ще бъдат представени и на сайта на WPO. Всички творби на победителите, както и избрани такива ще бъдат публикувани в годишния албум Sony World Photography Awards.

Крайният срок за подаване на заявления за десетте категории на открития конкурс за фотолюбители и ентусиасти е 4 януари 2013 г.

Приемането на заявления за 15-те професионални категории на конкурса завършва на 9 януари 2013 г.

Заявките за участие могат да се подават и на сайта www.worldphoto.org

Почетен председател на журито, което ще реши изхода на конкурса сред професионалистите тази година е Catherine Chermayeff – ръководител на водеща американска фотографска агенция, наскоро назначена на поста директор на Magnum Foundation. В състава на журито влизат още специалисти в областта на фотографията от Световната фотоакадемия, включително фотографът-пътешественик Macduff Everton, фоторедакторът на списание Guardian – Fiona Shields, фотографът на Magnum Chien-Chi Chang и директорът на Московския дом на фотографията Ольга Свиблова.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари