Камера прави 3D визуализации вместо видео

0
61

Архитектите, инженерите и дизайнерите прекарват часове наред моделирайки 3D обекти в сложни и тежки програми. Устройството, което ще ви представим сега, потенциално може да им облекчи живота. Базираните в Тексас, САЩ Lynx Laboratories разработиха уникална камера на име Lynx A, която вместо видео прави 3D визуализации на обектите пред себе си.

Lynx A работи с Linux и има цветна камера, която прави изображения с резолюция 640 х 480. В камерата има вграден сензор за 3D дълбочина, чрез който заснетите обекти се записват в твърди диск под формата на 3D визуализации. Капацитетът на твърдия диск е 500GB като файловете могат да се прехвърлят в компютъра чрез USB. Камерата има 14-инчов LCD екран и общо шест бутона за управление, измежду които 2 джойстика.

Камерата има няколко режима на работа. Scene Modeling позволява 3D моделиране на цяло помещение като по време на снимане потребителят трябва да движи камерата по протежението му. Object Modeling се използва за моделиране на самостоятелни обекти, които потребителят трябва да обикаля с камерата в ръце. И накрая, Motion Capture се използва за 3D визуализация на движещи се обекти като танцуващ човек, например.

В момента проектът търси финансиране в Kickstarter. Камера, която поддържа и трите режима, би струвала $2699.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари