16 C
София

Камерите на Canon ще получат функция за директно качване на снимки в Google Photos

Най-четени

Вероятно си спомняте за случая от преди няколко седмици, при който поради бъг в системата на собствената облачна услуга на Canon за съхранение и копиране на изображения директно от фотоапаратите на потребителите, започна да изтрива техните снимки, и така огромна част от потребителите се простиха с фотографиите си.

Сега компанията иска да предостави лесен начин за потребителите, които искат да архивират изображенията, които заснемат.

Производителят на камери си партнира с Google, за да предложи на своите клиенти функция за автоматично качване на изображенията директно в платформата Google Photos. Всичко, от което потребителите се нуждаят, е най-новата версия на приложението image.canon за Android или iOS, както и Wi-Fi връзка. Новата функция ще бъде налична за по-голямата част от фотоапаратите на производителя, които поддържат Wi-Fi.

Услугата обаче няма да е безплатна

Според съобщението на Google, потребителите на Canon, които искат да се възползват от тази лесна опция за архивиране, ще трябва да се абонират за Google One.

Наскоро Google обяви, че потребителите на Android и iOS ще получат 15GB безплатно хранилище в Google One за съхраняване на всички резервни копия на телефона, включително и снимки, документи, музика и всичко останало, което може да бъде важно.

Това сътрудничество между двете компании обаче сега изглежда няма да даде на потребителите подобна безплатна опция. Притежателите на фотоапарати Canon, които искат да архивират изображенията си в Google Photos чрез приложението image.canon, ще трябва да заплатят абонамент за Google One, като плановете започват от 1,99 $ на месец.

Google предлага на клиентите на Canon възможност за едномесечен безплатен тест период със 100 GB пространство за съхранение, който може да бъде активиран директно от приложението image.canon на мобилно устройство.

За онези потребители, които биха проявили интерес да се абонират за Google One, от Canon ще се радват да знаят, че повечето от популярните DSLR модели на компанията, безогледалните LC и PowerShot компактните апарати, са съвместими с тази нова услуга. За да прегледате пълния списък с поддържаните модели, е необходимо да отидете на уебсайта на image.canon и да изберете вашия регион и типа на камерите, за които се интересувате.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Sony WF-1000XM4 – най-добре звучащите шумопотискащи безжични слушалки

Новите шумопотискащи слушалки от висок клас на Sony бележат голям напредък спрямо предишното поколение на марката, но и спрямо конкуренцията. Това са Sony WF-1000XM4....

Подобни новини