16.1 C
София

Камерите GoPro вече могат да се управляват… от BMW-то ни

Най-четени

GoPro обявиха партньорството си с BMW, в рамките на което собствениците на някои от последните модели автомобили на немската компания ще могат да управляват екшън камерата си директно от арматурното табло. От юли функцията ще стане достъпна за всички притежаващи BMW или Mini произведени най-рано през 2012 година.

За да активираме функцията, първо трябва да инсталираме приложението GoPro в iPhone-а си (да, освен BMW и GoPro, трябва да имаме и iPhone) и след това да свържем смартфона си с интелигентния автомобил. След като връзката е осъществена, водачите на автомобила ще могат да влизат в приложението директно през менютата BMW ConnectedDrive или Mini Connected.

От въпросните менюта собствениците на GoPro ще могат не само за започват и спират записа на видео, но и да гледат видеото още докато се снима (с леко забавяне). Видео стриймингът е достъпен само, когато колата е паркирана. В случай, че започне да се движи, видеото спира, за да можем да приковем цялото си внимание към пътя пред нас.

От една страна интеграцията на GoPro в BMW е поредното решение за трудното управление на камерата, която, както знаете, няма дисплей. Третото поколение екшън камера GoPro Hero 3+ за първи път позволи управлението на устройството през свързан към нея смартфон. Управлението през автомобила е поредната крачка напред.

От друга страна, обаче, от функцията полза ще имат само ограничен брой потребители, а именно собствениците както на GoPro, така и на BMW и iPhone. Фактът, че съществува такава услуга, обаче, предполага, че има такива потребители.
 
 
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Sony WF-1000XM4 – най-добре звучащите шумопотискащи безжични слушалки

Новите шумопотискащи слушалки от висок клас на Sony бележат голям напредък спрямо предишното поколение на марката, но и спрямо конкуренцията. Това са Sony WF-1000XM4....

Подобни новини

0
Какво мислите? Добавете коментар.x
()
x