Миниатюрен панорамен свят, заснет чрез видеокамери GoPro

1
31

С помощта на екшън-камерата GoPro се заснемат разнообразни и неочаквани сцени. Новият клип на известния германски журналист Йонас Хинтар ще се хареса не само на ценителите на фото изкуството, а и на любителите на видео, заснето по необичаен начин.

Йонас Хинтар (Jonas Ginter) е създал потресаващ панорамен видео клип по време на разходките си в парка. Записът е направен с помощта на 6 камери GoPro, инсталирани на неговия велосипед. Камерите са поставени в специален държач, разпечатан на 3D принтер, а неговите чертежи са публикувани в Мрежата и всеки може да ги изтегли.

Резултатът впечатлил не само него, а и всички, които са видели неговата работа. Авторът признава, че за първи път е успял да запише на видео околния свят в миниатюра.

Хинтар пише в своя личен блог, че реализирането на този проект е отнело цяла една година. Той пробвал най-различни методи: от огледална снимка до въртящи се камери, но нито един от тези методи не дал необходимия резултат. В крайна сметка фотографът решил да използва няколко камери. За тази цел той проектирал държача за камерите и го разпечатал на 3D-принтер.

Да се надяваме, че журналистът ще заснеме още видео клипове в създадения от самия него нов жанр.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари