25.1 C
София

НАСА започна тестовете на видеокамерата HiDyRS-X с необичайно висок динамичен диапазон

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

На 28-ми юни тази година компанията Orbital ATK по поръчка на НАСА тества стартовия ускорител на бъдещата свръхтежка ракета Space Launch System (SLS). Тестовете на ракетните двигатели бяха успешни и първият полет на ракетата SLS е определен за края на 2018 година. Тази ракета се предвижда да бъде използвана за доставката на хора на Марс.

 

Обикновена видеокамера

HiDyRS-X

Тестовете на първата степен бяха заснети с множество високоскоростни видеокамери, сред които бе съвсем необичайната High Dynamic Range Stereo X (HiDyRS-X) – революционна видеокамера с много висок динамичен диапазон, която засне пламъците на ракетните двигатели с невиждана досега детайлност.

Проектът HiDyRS-X е специално създаден за решаване на проблемите със заснемането на различните тестове на ракетите. Пламъкът при изгарянето на ракетното гориво е толкова ярък, че не може да бъде заснет без кардинална промяна на експонацията. Но в този случай се затъмняват други важни детайли.

 

Главната особеност на камерата HiDyRS-X е, че записва видеото едновременно с няколко различни параметъра на експонацията. Тези клипове се комбинират и синхронизират до получаване на идеално съчетано видео с много голям динамичен диапазон.

 

С помощта на новата камера бяха забелязани и измерени стандартните колебания на соплото, които няма как да бъдат заснети по друг начин.

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини