Новата версия на Google Camera добави режима Night Sight за всички Pixel устройства

1
796

По време на презентацията на смартфоните Google Pixel 3 и Pixel 3 XL бе казано, че в тези устройства е реализиран специален режим за работа на камерата – Night Sight. Той дава възможност за правене на ярки снимки при много слабо осветяване на обекта, без да се използва фотосветкавица. Сега потребителите получиха достъп до новия режим.

Night Sight използва алгоритми с машинно обучение за да се адаптира към околните условия. Ако обектите пред камерата са статични, Night Sight използва по-дълга експонация, за да улови повече светлина. Технологията прави няколко последователни кадъра, които след това обединява в едно общо изображение. С помощта на изкуствен интелект се подбира цветния баланс.

Благодарение на Night Sight снимките са значително по-добри. Без този режим, обикновено се получава само тъмен фон с отделни светли петна.

Обновеното приложение Google Camera с режима Night Sight е достъпно за всички устройства от серията Pixel. Но Google отбелязва, че най-добри резултати се получават със смартфоните от серията Pixel 3.

За включването на режима Night Sight в приложението Google Camera е необходимо да се избере раздела More, а след това Night.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Влад
Влад

Още неофициалната версия си бачка шест 🙂