fbpx
-6.8 C
София

Нова охранителна камера на Sharp може да заснема видео в пълна тъмнина

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Японската компания Sharp започна продажбите на охранителната камера LZ0P420A, която може в нощен режим да заснема пълноценно цветно видео с резолюция 720р, въпреки че за осветяване се използват светодиоди от близкия инфрачервен спектър, които с нищо не се различават от аналогичните охранителни камери, които нямат цветен режим.

Заснемането на цветно видео при пълна тъмнина става благодарение на новия CCD фотосензор, разработен съвместно от Sharp и института AIST (Advanced Industrial Science and Technology). Прототипът на този сензор бе демонстриран още през 2011 година, а тази година започна неговото серийно производство. Сензорът е с размер 1/3 инча и резолюция 1,3 мегапиксела, а камерата извежда сигнала както в цифров HD-SDI, така и в стандартен аналогов PAL/NTSC сигнал.

Sharp LZ0P420A може да заснема видео с резолюция 720р със скорост 30 кадъра в секунда. Ъглите на виждане са променливи – от 96 градуса по вертикала и 69 по хоризонтала, съответно до 31 и 32 градуса. Захранването е външнo, с напрежение 12 V. Камерата е с диаметър 83 милиметра, дължина 180 милиметра и тежи 940 грама.

Охранителната камера Sharp LZ0P420A може да бъде закупена при цена 1325 американски долара.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Mercusys Halo H50G – изгодна Wi-Fi Mesh система за големи жилища

Безжичният интернет е нещо чудесно. Имаме възможност за свързване на всякакви устройства и минимум кабели в къщата. Но нещата понякога не са толкова розови....

Подобни новини