Новият Panasonic Lumix FZ1000 II – мощен и подходящ за всеки повод

3
716
  • Голям 1-инчов сензор с висока чувствителност
  • Бърз обектив 16x LEICA* DC VARIO-ELMARIT
  • Live View визьор с висока резолюция

Новият FZ1000 II е фотоапарат за всеки повод. Оборудван с голям 1-инчов сензор и обектив LEICA с 16x оптично варио, той е перфектният полупрофесионален фотоапарат за най-запалените фото ентусиасти. Заснемането на висококачествени фотографии при различни условия е лесно с разширените функции и характеристики на фотоапарата, чието предназначение е да се заснеме най-добрата снимка.

Когато бързината е от съществено значение, FZ1000 II няма да ви предаде, а функциите 4K Фотография и 4K Видео ще ви дадат допълнителна гъвкавост. Използването на задния монитор със свободен ъгъл на въртене или Live View визьора с висока резолюция осигурява композирането на кадри по възможно най-добрия начин.

* Обективът LEICA DC VARIO-ELMARIT е произведен с помощта на прецизни прибори, инструменти и системи за качествен контрол, които са сертифицирани от Leica Camera AG въз основа на строгите стандарти за качество на компанията.

Основни функции

FZ1000 II притежава възможно най-добрите функции и характеристики за заснемането на перфектната снимка.

Сърцето на фотоапарата е големият 1-инчов 20.1-мегапикселов MOS сензор с висока чувствителност, който се характеризира с много високо съотношение сигнал/шум – с други думи, това е идеалният избор за заснемане на чисти изображения, независимо от нивото на осветеност. Обективът LEICA с 16-кратно оптично приближаване има фокусно разстояние 25-400 мм. (приравнено към 35 мм. фотоапарат), което го прави идеален за всичко – от панорамна фотография до заснемане на отдалечени обекти. Широкият диапазон на блендата от f/2.8-4.0 позволява красиво замъгляване на фона, докато новата минимална бленда f/11 е удобна за детайлни пейзажни снимки. Допълнителните функции и характеристики също така включват следното:

  • 5-осев хибриден оптичен стабилизатор на образа „5-axis Hybrid O.I.S.+“, компенсиращ заклащането на фотоапарата при всякакво фокусно разстояние.
  • Фотографски стилове, включващи новия режим L.Monochrome D за подобрени черно-бели снимки.
  • Поддръжка на Bluetooth Low Energy (4.2) и Wi-Fi свързаност (IEEE802.11b/g/n) за незабавно споделяне посредством приложението Panasonic Image App.
  • Дълъг живот на батерията, с функции за променливотоково и USB зареждане.

Уловете всеки момент с LUMIX FZ1000 II

  • Супер-бързи операции и Light Speed AF (Светкавичен автофокус)
  • Високоскоростно снимане в серия
  • Функции 4K Фотография и 4K Видео за улавяне и на най-краткотрайните моменти

В допълнение към предимствата на сензора с висока чувствителност, FZ1000 II се характеризира с изключително кратко време за стартиране и ултрабърз автофокус за приблизително 0.09 секунди. Предвидено е високоскоростно снимане в серия с 12 кадъра в секунда (AFS) и висока скорост на затвора 1/16000 (електронен затвор).

Прочутата функция 4K Photo (4K Фотография) на Lumix дава възможност да се улови точния момент в трудни ситуации. С нея може да се заснемат краткотрайни моменти със скорост 30 кадъра в секунда, а в последствие да се изберат и запаметят желаните кадри. Новата функция Auto Marking (Автоматично маркиране) позволява бързо и лесно да се изберат най-подходящите кадри.
Други интересни 4K функции са Post Focus, Focus Stacking и възможността за комбиниране на няколко изображения в един кадър с интересен ефект за изразяване на движението.

Видеолюбителите могат да заснемат изключително гладко и качествено видео с висока QFHD резолюция от 3840×2160 пиксела при 30/25/24p.

Перфектен дизайн

Ергономичността на FZ1000 II е специално подобрена, за да бъде фотоапаратът максимално удобен за снимане. Бързият и високопрецизен 0.39-инчов OLED Live View визьор се характеризира с резолюция 2360k точки и увеличение 0.74x. Зрителното разстояние от 20 мм. му осигурява много добра видимост, дори за фотографи, които носят очила. Същевременно, 3.0-инчовият заден монитор е с разделителна способност 1250k точки, сензорно управление и свободен ъгъл на въртене – до 180 градуса настрани и 270 градуса нагоре и надолу – за снимане от всеки възможен зрителен ъгъл. Интуитивното управление включва двойна система от преден и заден диск за настройки и общо 13 лесно достъпни функционални бутона.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
1 Отговори на коментарите
2 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
2 Автори на коментарите
KenshiУникален...Ivan Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Ivan
Ivan

Уникален!!!

Уникален...
Уникален...

… боклук!!! 🙂 Турбо-сапунерка с габарити и цена на DSLR от началния клас.

Kenshi
Kenshi

Най-добрия фотоапарат. Поне на статия ги бие „доказаните“ марки! А другите където не го харесват са малоумници, които имат фотоапартче сигурно Сони за 200лв.