Нов компактен фотоапарат Samsung ST72

1
291

Samsung Electronics представи новият цифров фотоапарат Samsung ST72. Моделът е оборудван с 16.2 мегапикселов CCD-сензор и 25 мм широкоъгълен обектив с фокусно разстояние F2.5 и 5-кратно оптично увеличение. Поддържа се и запис на видео със 720p резолюция.

Технологията Smart Auto автоматично разпознава и определя условията и подбира най-оптималния от 16-те режима, като например: режима „Портрет“ за заснемането на няколко души от близко разстояние, „Фойерверки“ при изобилие на ярки светкавици или „Сънсет“ с преобладаване на топли цветове.

Новият фотоапарат ще разполага и с функциите Smart Filter и Magic Frame, които ще разнообразяват снимачния процес. Функцията Smart Filter включва редица фото филтри, включително „карикатура“, „Риба“, „Ретроснимки“ или „маслена боя“, които могат да бъдат приложени веднага след създаването на снимката. Magic Frame функцията включва 12 предварително зададени фоторамки, една от които може да се вгради в самата снимка.

Новият цифров фотоапарат предоставя иновативната система Perfect Portrait System. Тази система включва в себе си режима Beauty Shot, позволяващ моменталното редактиране на всеки конкретен обект от снимката, придавайки на кожата яркост и здрав цвят. Режимът Face Detection определя позицията на лицата в кадъра и автоматично прави оптимални настройките на автофокуса и експозицията за получаването на по-ясна снимка. Режимът „Автопортрет“ – това е функция за автопортрети, осигуряваща информация на потребителя със специален звуков сигнал, когато лицето се намира в центъра на кадъра. Режима Smile Shot улавя усмивките в кадъра и автоматично прави снимката. Благодарение на функцията Blink Detection Mode, апаратът прави повторна снимка или серия от снимки, когато някой мигне или си затвори очите.

При заснемането на големи сцени може предварително да се зададе в ST72 режима Live Panorama. За активацията на този режим е достатъчно натискането на бутона на затвора и бавно да се завърти фотоапарата към сцената, която трябва да бъде заснета.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари