Sony анонсира първият в света трислоен CMOS фотосензор, с който може да се заснема 1080р видео при скорост 1000 кадъра в секунда.

Досега Sony произвеждаше двуслойни фотосензори, в които горният слой е съставен от филтри, микроскопични лещи и масив фотодиоди със задно осветяване, а в долния слой се намира логиката, обработваща данните от фотодиодите. В новия оптичен модул на Sony е поставен и трети, междинен слой – масив DRAM памет с информационен обем 1 Gb.

Използването на голям масив памет дава възможност за избягване на ограниченията на интерфейса за обмена на RAW данни. По време на фотографирането, данните се записват в буфера и след съответната бърза обработка се подават към процесора без никакви загуби от типа на изпуснати кадри. Този подход осигурява възможност за заснемане на Super Slow Motion видео с високо качество.

Чувствителният към светлината слой на новия фотосензор е съставен от 21,2 мегапиксела, осигуряващи резолюция 5520 × 3840 пиксела. Възможно е заснемане на статични кадри при скорост 60 кадъра в секунда при съотношение на страните 4:3 (19,3 MP) и 16:9 (17,1 MP). При 4К резолюция скоростта е 240 fps, а при 1080р и 720р тя за определено време може да нараства до 1000 fps.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари