Охранителната камера Fujifilm SX800 може от 1 км да прочете номера на автомобил

2
817

Fujifilm излезе на новия за нея пазара на охранителни камери. Нейното първо устройство SX800 е оборудвано с обектив с 40х оптично увеличение. Камерата е специално разработена за осигуряване безопасността на големи обекти, като например летища, заливи, автомобилни магистрали и т.н.

Използваният в камерата Fujifilm SX800 обектив може да променя фокусното си разстояние от 20 мм до 800 мм. Освен това, реализирано е и 1,25-кратно електронно увеличение с незначителни загуби на качеството. С използването на двете системи за увеличение се получава еквивалентно фокусно разстояние 1000 мм, което е достатъчно за точното фокусиране и разпознаване номерата на автомобил от разстояние 1 километър. Ако не се изисква толкова голяма детайлност, ефективното наблюдение достига 3 километра. Тоест, ако някой не вижда охранителната камера, това не означава, че тя не го вижда.

Устройство има вградени редица функции, които са необходими на охранителната камера при наблюдението на обектни на големи разстояния. Това са бързата система за автоматично фокусиране с време на реакция 0,3 секунди, системата за оптична стабилизация на изображението и специализирана система за намаляване ефекта на мъглата и на маранята вследствие на висока температура. За нощни снимки чувствителността може да се покачва до 819200 ISO единици.

Продажбата на новата охранителна камера Fujifilm SX800 стартират на 26 юни тази година. В анонса цената не е обявена.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
1 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Oceanic815
Oceanic815

Страхотна. Но вероятно и цената ѝ ще се вижда от 1 км.

Някой
Някой

С такова увеличение, разко ще започнат да ги обръщат към блоковете, не към паркингите 😉