Смарт камерата OBSBOT Tail заменя режисьора и оператора

4
549

Устройството, създадено от китайски специалисти, стана истински хит на Kickstarter. Официалните доставки на интелигентната камера започват в края на месец април.

Китайската компания Remo Technology създаде смарт камерата OBSBOT Tail, която може да замени режисьора и оператора, съобщи Tech Republic. Устройството регистрира движенията на хората и дори на домашните любимци, като проследява тяхното преместване в рамките на сцената, като плавно се завърта на 360 градуса.

Камерата използва процесора HiSilicon Hi3559A, осигуряващ 5 терафлопса изчислителна мощност. От останалите технически характеристики можем да изброим 4К резолюция, фокусно разстояние от 4 до 14 мм и диафрагма от 2,4 до 5,0. Теглото на новата камера е едва 610 грама.

За да може OBSBOT Tail да започне записа е достатъчно да бъде включена, като нейното активиране става с помощта на жестове. Едно зареждане на акумулаторната батерия е достатъчно за 180 минути автономна работа.

Финансовите средства за производството на новата камера с изкуствен интелект бяха събрани с помощта на сайта за потребителско инвестиране Kickstarter. Проектът стартира през месец януари и само за няколко дни необходимата сума бе превишена два пъти. Към днешен ден компанията събра $3 милиона при поискана сума $400 000.

Доставките на OBSBOT Tail започват в края на април, когато ще излязат и приложенията за Android и iOS. Камерата все още може да бъде поръчана за $489.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари