Стилни фотоапарати от Casio

0
38

Компания Casio представи три нови компактни фотоапарата. Exilim EX-N5 и EX-N50 са стилни продукти от серията CMF (Color, Materials, Finishing), а Exilim EX-ZS30 – устройство в метален корпус, предназначено за любители.

EX-N5 ще се предлага в четири цвята: черен, сребрист, бял и червен. EX-N50 – в три: червен, син и сребрист. Първият е получил двуцветен пръстен около обектива, а вторият – корпус на ивици. В допълнение, EX-N50 тежи малко повече от EX-N5 – 132 грама срещу 129. С това се изчерпват и всички различия между двата модела.

Фотоапаратите имат 16,1-мегапикселов CCD-сензор и 2,7-инчов дисплей. Производителят обещава, че едно зареждане на батерията е достатъчно, за да се създадат 180 снимки или да се запишат 1,3 часа видео (поддържа се формат 720p HD). Новите продукти са оборудвани с обективи с 6-кратно оптично увеличение, диапазонът на ISO варира от 64 до 6400. Устройствата поддържат карти с памет Eye-Fi и FlashAir.

Exilim EX-ZS30 може да се похвали с 20,1-мегапикселов CCD-сензор и 6-кратно оптично увеличение, корпусът му е изработен от неръждаема стомана. Фотоапарат се предлага в пет цвята: розов, лилав, бял, сребрист и черен. Моделът е ориентиран към начинаещите във фотографията и съответно не предлага никакви особени функции. Освен, може би, Premium Auto, която автоматично избира режима на снимане и обработка на снимките, позволявайки да се получи най-добрия резултат, без необходимост от ровене в настройките. В допълнение, съществуват множество различни филтри за последваща обработка: Sepia, Toy Camera, Fish Eye и др.

За цената на новите продукти и времето им за постъпване в продажба все още нищо не се съобщава.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари