Услуга намалява размера на снимките ни с 90% без да отнема от качеството им

0
120

Ако сте фотограф, то вероятно имате няколко външни твърди диска, на които съхранявате снимките си. Дори да не се занимавате професионално с този занаят, обаче, ако обичате да снимате много скоро ще изпитате нужда от допълнително пространство. Безспорно най-доброто решение е да се снабдите с външни дискове. Има, обаче, и алтернативни решения.

Още миналото лято ви разказахме за компания на име Beamr, чиято едноименна услуга позволява драстично намаляване на размера на файловете с изображения без каквато и да е видима промяна в качеството им. Услугата, обаче, може да борави единствено с файлове в JPEG формат. Е, на пазара съвсем наскоро бе пуснато ново уеб приложение, което бие Beamr поне в този аспект.

Приложението се нарича Compressor.io и главното му преимущество пред Beamr е, че може да смалява не само JPEG, но и PNG, GIF и SVG файлове. Услугата, освен това, ни позволява да избираме между компресия без и компресия със загуба като, за съжаление, първият режим на работа може да се ползва само при смаляване на JPG и PNG файлове.

Разбира се, нещата не са толкова прекрасни, колкото изглеждат на първо четене. Размерът на качения файл, например, не може да превишава 10МВ. На практика това означава, че няма да можем да смаляваме JPEG файлове с висока резолюция. Освен това, уеб приложението не позволява качване на няколко файла едновременно (както Beamr), например.

Освен това, посоченото в заглавието 90%-но намаляване на размера не важи за всички файлове, а зависи както от типа им, така и от това дали сме избрали компресия с или компресия без загуба.

Въпреки тези недостатъци, Compressor.io изглежда идеално решение за хората, които качват снимките си в блогове с ограничен капацитет. Услугата е направена точно за това и едва ли можем да се надяваме от компресиран в нея файл да принтираме снимка с добро качество. Инструментът, също така, може да се използва за намаляване на размера на снимки, които не са толкова важни, но въпреки това искаме да ги запазим на компютъра или външния си твърд диск.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за