Фотоапаратът Lytro се сдоби с нови възможности

0
18

Няма начин да не сте чували за фотоапарата Lytro – първият по рода си модел, който ни позволява да фокусираме обектите в снимката след, а не преди заснемането й. Това обаче не са всички възможности, на които е способен апаратът. Софтуерен ъпдейт, заплануван за 4 декември, ще разшири още повече приложенията му.

Една от промените е нова опция за снимане наречена „смяна на перспективата“. Тази техника позволява на потребителя да постигне една триизмерна перспектива чрез леко поклащане на камерата напред и назад. Този ефект първо трябва да бъде активиран в MAC или РС версията на софтуера към Lytro, но от там нататък може да се гледа от всяко устройство, което поддържа HTML5.

В допълнение, ъпдейтът ще разшири възможностите на Lytro с няколко филтъра. За разлика от филтрите в програми за обработване на изображения като Photoshop или Instagram, тези в Lytro ще могат да бъдат прилагани с различен ефект в предния или задния план на снимката. Ако по-късно променим фокуса в изображението или направим „смяна на перспективата“, тези ефекти също ще се променят.

Хубавото е, че новите екстри ще могат да се използват и върху снимките, които вече сме направили с Lytro.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари