Фотографирай намигвайки – нова камера за всякакви очила

0
54

Докато всички са заети със създаването на модерни технологични смарт-очила, които могат да заснемат фотографии и видео, японската компания Blincam постъпи по друг начин. Blincam започна да събира финансови средства чрез сайта за потребителско инвестиране Indiegogo, за започване производството на уеб-камера, която се задейства чрез мигане на очите.

Устройството може да бъде прикрепено към всякакви очила, а специалните сензори на него засичат, кога очите са притворени по-дълго, отколкото при обикновеното мигане. Това е знакът за задействане на камерата, която заснема фотография или видео и чрез Bluetooth ги изпраща към смартфон.

Един заряд на акумулаторната батерия е достатъчен за 8 часа непрекъсната автономна работа. Това време е съвсем достатъчно за заснемане на най-необичайни и интересни фотографии.

„Камерата е проектирана за да можем да видим интересните и ярки моменти със собствените си очи, а не през визьора на фотоапарата или дисплея на смартфона“ – каза ръководителят на Blincam Шота Такасе „Желанието да фотографираме не бива да ни откъсва от ежедневната работа“. – допълни той.

За реализацията на тази интересна идея са необходими $30 000, а самото устройство ще струва $200. Продажбите трябва да започнат през следващата пролет, естествено, ако кампанията се окаже успешна.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари