70-мегапикселов сензор павира пътя за камерите с Ultra High резолюция

0
29


Мислите, че 8-мегапикселовата камера в iPhone 5 е невероятна? Или може би сте похарчили повече от $ 3,000 за Nikon D800E и се чувствате доволни от него. Е, по думите на Бакман Търнър, нищо не сте видели все още.

Базираната в Белгия компания CMOSIS е разработила сензор за изображения, които смазват конкуренцията. CHR70M е CMOS сензор с висока резолюция, който може да заснеме невероятните 10 000 на 7 096 пиксела, което го прави 79-мегапикселов. Сензорът е 35мм и за разлика от изрязаните сензори, намиращи се в някои камери, като например Canon 7D, може да заснеме до три кадъра в секунда при пълна резолюция.

Самият сензор е чудо на техниката, всеки пиксел е с размери само 3,1 от 3,1 микро метра, като всеки чифт пиксели е свързан с транзистор.

Има сензори, които могат да се похвалят с по-висока резолюция – Leaf Aptus-II 12 е 80-мегапикселов – но този сензор е много по-чувствителен и бърз от който и да е друг.

Сензорите с висока разделителна способност стават все по-важни, тъй като медийната индустрия започва да използва технологии като 4K TV, а тази технология несъмнено ще се придвижи към потребителски ориентирани устройства като цифрови фотоапарати и смартфони.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари