Aptina анонсира 10 Мп сензор за безогледалните фотоапарати

0
14

За цифровите компактни и безогледални фотоапарати със сменяеми обективи, Aptina разработи новия сензор за изображения AR1011HS. Той е изработен в 1-инчов формат, има добри характеристики и е насочен предимно към high-end продуктите.

Сензорът се характеризира с резолюция от 10 мегапиксела. Както отбелязва разработчикът, новият продукт дава възможност за снимане при условия на слаба светлина. Освен това, сензорът може да снима видео с резолюция 10 Mп при скорост 60 кадъра в секунда и Full HD видео при скорост 120 кадъра в секунда. При още по-ниска резолюция, скоростта на видео заснемане може да се увеличи многократно, което позволява получаване на ефекта при забавен кадър. За бърз трансфер на данните се използва 24-проводния интерфейс HiSPi.

Тестовите образци на чипа вече са доставени на разработчиците, а масовото им производство ще започне в началото на следващата година. Първостепенният играч на пазара на безогледалните фотоапарати, който би могъл да прояви интерес към новия сензор AR1011HS, е Nikon.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари