BenQ представиха бюджетен фотоапарат с разширени ръчни настройки

0
54

BenQ със сигурност не е първата компания, която ни идва наум във връзка с производството на фотоапарати. Тайванците имат доста по-добра репутация в сферата на проекторите и мониторите. Според DigitalVersus обаче един от най-новите им фотоапарати – G1 – има потенциала да се нареди редом с конкурентни модели от ниския клас.

BenQ G1 е компактен фотоапарат, който все пак позволява доста приличен ръчен контрол. Въпреки малкото бутони, достъпът до всички функции е бърз и лесен. Другото предимство на модела е обективът, който позволява апертура f/1.8 в широкоъгълен режим и f/4.9 в телефото режим. Подобни и по-добри стойности намираме при модели на Samsung и Olympus, но пък те не предлагат толкова голямо увеличение на образа. При BenQ G1 имаме 4,6-кратен оптичен зуум.

От гледна точка на дизайна и практичността, BenQ G1 може да се похвали с подвижния си 3-инчов екран с VGA резолюция. Дори с него, фотоапаратът е тънък само 26 милиметра – по-малко от Canon S100 или който и да е друг компактен апарат с разширени настройки. Всичко това звучи доста прилично за цената му от 239 евро.

Е, моделът си има и своите недостатъци. Според DigitalVersus най-големият недостатък е сензорът, който е два пъти по-малък от сензорите, които използват повечето компактни фотоапарати. Освен това 14-мегапикселовата CMOS матрица не е толкова добра, колкото BSI CMOS сензорите, които все по-често срещаме в компактните модели от по-висок клас.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари