Brinno пуснаха фотоапарат специализиран за снимане на time-lapse видео

1
24

Time-lapse видеоклиповете изглеждат изключително интересно и вълнуващо и в сайтове като Vimeo, например, има не един канал посветен точно на този вид фотография. Самото правене на тези клипове обаче почти винаги е доста трудно: фотоапаратът трябва да стои на едно място дълго време, през което може да се случи всичко – можем да загубим контрол върху настройките или просто може времето да се развали и да провали проекта ни.

Компанията Brinno има решение за този проблем. Те представиха на пазара фотоапарат наречен просто Time Lapse Camera, който е предназначен именно за снимане на подобен вид видеоклипове. Най-голямото преимущество на фотоапарата е, че е изключително лесен за употреба – трябва просто да натиснем един бутон и готово – той прави всичко останало вместо нас.

Към апарата компанията продава и калъф устойчив на вода и неблагоприятни климатични условия. Второто голямо преимущество е, че за разлика от DSLR апаратите, Time Lapse Camera ни дава резултат под формата на готов конвертиран видеоклип, а не серия от многобройни JPEG изображения.

Можем да избираме времеви интервал между снимките от 1 секунда до 24 часа, като при максимален интервал апаратът би могъл да снима в продължение на 120 дни. Апаратът има поставка за триножник. Лек и портативен, той струва малко под $200. Водоустойчивият калъф се продава за $45.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари