Canon потвърдиха дефект в обектива на PowerShot S100

0
37

Canon публикуваха на официалния си сайт информация, в която потвърждават сигнализиран от потребители дефект в обективите на някои фотоапарати от модела PowerShot S100. От компанията твърдят, че причината за дефекта е не добре свързан компонент във вътрешността на апарата и се извиниха на засегнатите си клиенти.

Canon уточняват, че дефектът при въпросните модели може да остане незабелязан освен в определени ситуации като, например, снимане при висока температура или влажност. За да разберете дали и вашият фотоапарат има този дефект, погледнете серийния му номер. Ако той започва с което и да е число от „29“ до „41“, значи дефектът вероятно присъства и във вашето устройство.

От Canon обещаха, че апаратите ще бъдат поправени напълно безплатно за потребителите дори гаранционният им срок да е изтекъл. Условието е да можем да потвърдим, че дефектът в обектива се дължи на гореспоменатата причина. Второто и по-важно за това условие е, че безплатната поправка важи само за потребителите в САЩ и Пуерто Рико.

Компанията съветва потребителите от останалите региони, които са открили този дефект у апарата си, да се свържат с най-близкия център за обслужване на клиенти на Canon. Междувременно фирмата призовава всички да регистрират онлайн апарата си, за да бъдат уведомени по имейл за бъдещи обновления на софтуера.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари