Canon представи фотоапарата PowerShot N

0
17

На изложението CES 2013 японската компания Canon показа нов компактен фотоапарат с необичаен дизайн. Canon PowerShot N е затворен в почти квадратен корпус с дължина 78,6 мм и ширина 60,2 мм.

„Сърцето“ на устройството се явяват 1/2,3-инчовият CMOS-сензор с резолюция 12,1 МР и процесорът DIGIC 5. В модела се използва 8-кратен вариообектив с фокусно разстояние 28-224 мм в 35-милиметров еквивалент.

Компанията е оборудвала PowerShot N с квадратен сензорен екран с диагонал 2,8 инча и резолюция 461 хиляди пиксела, това е и основният орган за управление на устройството.

Фотоапаратът притежава два нови режима на снимане – Creative Shot и Hybrid Auto. В първия случай умишлено се променят параметрите на фокуса, баланса на бялото, контраста и яркостта на сцената, за да се получи необичайна снимка. В режим Hybrid Auto апаратът записва 4-секунден клип с резолюция 1280 х 720 пиксела преди създаването на всяка снимка, а в края на деня всички такива кратки клипове се обединяват в едно голямо бекстейдж-видео.

Новият продукт може да записва видео с резолюция 1920 x 1080 пиксела и стерео звук при скорост 24 кадъра в секунда. За съхранение на данните е предвиден слот за карти с памет microSD, microSDHC или microSDXC. Една от важните особености на PowerShot N е вграденият безжичен адаптер Wi-Fi 802.11b/g/n, съществува възможност за мигновено изпращане на снимките и клиповете във Facebook или в YouTube. Моделът също така поддържа опционално GPS, но за да бъдат придружени снимките с координати, е необходимо наличието на смартфон с вграден GPS приемник, предварително „свързан“ с фотоапарата.

Теглото на Canon PowerShot N е 195 грама, едно зареждане на батерията е достатъчно за създаването на 200 снимки, като този параметър е измерен по методиката CIPA. Устройството ще постъпи в продажба през април, очакваната му цена е $ 300.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари