Canon пускат първия си безогледален фотоапарат през септември

1
25

Дълго време се носеха слухове, че Canon обмислят навлизането си на пазара за безогледални апарати. Слуховете започнаха да се множат още повече след като, миналата година, Nikon започнаха да продават първите си малки фотоапарати със сменяема оптика. Е, Canon най-накрая потвърдиха спекулациите, обявявайки, че ще пуснат безогледален модел още този септември.

Апаратът ще бъде анонсиран към средата на септември, но точната дата на този етап не е известна. Дотогава Canon ще произвеждат по 100 хиляди фотоапарата на месец. Безогледалните фотоапарати бързо спечелиха почитатели с големите си сензори, които гарантират отлично качество на снимките и с липсващия оптичен визьор, който позволява на производителите да оставят тялото на модела малко и компактно.

В момента тези фотоапарати са най-популярни в Япония, където потребителите от край време залагат главно на компактни и лесно преносими продукти – там, продажбите на безогледални апарати съставляват около една трета от общите продажби на всички модели със сменяема оптика. В останалата част от света този клас все още не се е утвърдил чак толкова – в Съединените щати, например, продажбите на безогледални фотоапарати съставляват една десета от общите.

Навлизането на Canon на пазара за безогледални фотоапарати ще създаде условия за по-агресивна конкуренция и, евентуално, по-ниски цени на крайните продукти и по-разнообразни модели.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари