Canon с най-големия сензор за цифрови апарати

1
75

Очевидно Canon не се бавят и работят усилено, за да поднесат най-доброто на своята аудитория. В крайна сметка това е най-важното за компанията, ако са готови да дадат всичко от себе си, за да не допуснат конкуренцията да заеме лидерската им позиция сред фотоапаратите и камерите.

Трите награди, с които наскоро бяха отличени Canon, явно са събудили още повече желание за работa и ентусиазъм в търсенето на нови висоти. От компанията са на път да завладеят нови такива. Canon открехна леко вратата към бъдещето на дигиталните камери. Компанията представи най-големия към момента сензор за цифров фотоапарат. Информацията пристигна от онлайн медията Ubergizmo. От страницата стана ясно, че той е над седем пъти по-голям от сензора на професионалния фотоапарат EOS 1D Mark IV. Напомняме ви, че същият този сензор постига изображения с минимум шум в условия на ниска осветеност и осигурява изключителна детайлност на изображението, идеална за печат на снимки във формат А3 или по-голям дори и след изрязване. Представете си всичко това приблизително осем пъти по-качествено.

С новия сензор на Canon могат да се заснемат изображения с резолюция от 13280 x 9184 пиксела при 9,5 FPS. Става въпрос за големина от 120-мегапиксела. Освен това новият сензор също е APS-H CMOS. Продуктът може да записва и 1080р видео, като използва едва една шестдесета от пикселите си.

Новият сензор на Canon със сигурност ще постави нови тенденции в сферата на дигиталното фотографиране. От компанията все още не са оповестили никаква информация по повод това кога ще вградят новия си сензор в поредния си модел фотоапарат. Като цяло представителите на Canon отказаха да коментират продукта си. Няма информация и за ориентировъчна цена на бъдещ евентуален дигитален апарат със сензора с големина 120 мегапиксела.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари