Canon ще изведе в орбита спътник с фотоапарат, базиран на огледалния модел EOS 5D

0
748
Canon създаде миниатюрен спътник, който скоро ще бъде изведен в орбита около Земята. Спътникът ще бъде оборудван с цифров фотоапарат, базиран на добре известния модел Canon EOS 5D.

canon-space-1

Предполага се, че това е фотоапаратът 5D Mark IV, въпреки, че агенцията Nikkei, която публикува новината, не уточнява този въпрос. Новият спътник е планирано да бъде изстрелян в космоса през месец март 2017 година и е напълно възможно с това да бъде стартиран съвсем нов бизнес за Canon с печалби стотици милиони долари годишно.

canon-space-2

Спътникът е със сравнително малки размери – едва 85 х 50 х 50 сантиметра при тегло 65 килограма. Той ще бъда пълен с устройства, поддържащи най-новите достижения на Canon в областта на оптиката и обработката на изображения. Така например, на спътника ще бъде поставен телескоп, съгласуван с „устройство, което се базира на огледалния фотоапарат Canon EOS 5D“.

canon-space-3

Спътникът на Canon ще прави 15 обиколки около Земята за едно денонощие на височина около 500 километра. Фотоапаратът ще може да заснема фотографии с детайлност до 1 метър, която е идеална за селското стопанство, видеонаблюдение, предупреждаване за катастрофи и други.

Спътникът на Canon ще бъде изведен в орбита от ракета на Индийската космическа агенция Indian Space Research Organization, ISRO.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари