Камерата на един от следващите флагмански смартфони на Huawei ще може да прави снимки, които по нищо не се различават от снимките, направени с огледален фотоапарат.

Това каза генералният директор на Huawei Ричард Ю. Това изглежда е първият случай в историята, когато производителят открито заявява пред медиите, че неговите нови мобилни устройства могат да се конкурират с професионалната фототехника.

Според топ-мениджъра, този смартфон се очаква да привлече вниманието на мобилните оператори от САЩ, където към днешен ден брандът Huawei не е представен достатъчно широко. „Обединяването на съвременните хардуерни технологии с изкуствения интелект е шанс за всички производители на смартфони да докажат себе си“ – подчерта Ричард Ю.

Не е изключено този флагман, конкурент на огледалните фотоапарати, да се окаже Huawei P20 който трябва до бъде представен по време на MWC в Барселона. Според изтеклата към днешен ден информация, смартфонът ще има тройна основна камера с обща резолюция 40 мегапиксела и 4х оптично увеличение без загуба на качеството. Телефонът ще се базира на мощния процесор Kirin 975 и ще разполага с безрамков дисплей със съотношение на страните 18:9, 6 GB оперативна памет и 64 GB флаш-диск.

8
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
7 Коментари
1 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
8 Автори на коментарите
ФотоБалъкКирожороБай ГейтсOZZY Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
ще се конкурира
ще се конкурира

Aмa caмo нa яpĸo cлънцe пo oбeд, нa paзcтoяниe 3 дo 5 мeтpa oт зacнeмaния oбeĸт 🙂 Aĸo щe нe 3, a 30 ĸaмepи дa cлoжaт, пpи paзмep нa мaтpицaтa 3 нa 5 мм нямa нaчин дa ce пoлyчи ĸaчecтвeнo изoбpaжeниe пpи cлaбa cвeтлинa.

Стамат
Стамат

„съотношение на страните 18:0″… Наистина интересен телефон 😀

OZZY
OZZY

Шегаджия.Реклама за баламите.

Бай Гейтс
Бай Гейтс

Те и Nokia преди няколко години пуснаха телефон с 41 мегапиксела камера, който щеше да закопае DSLR-ите, пък като гледам, никой сега фотограф не снима с него 🙂

жоро
жоро

Да бъдем реалисти. Това, което има предвид, е че , ако разполагате с фороапарат за 1000$ и конкретния телефон за по неглеже снимки може да се изпозлва телефон. Технологиите може да са напреднали но едва ли на следващите оскари фотографите ще снимат с телефони.

Киро
Киро

Размерът на матрицата несъмнено има значение, но и типът матрица и софтуерът също, да не забравяме. Ако беше само до големината на пикселъа – то смартфоните нямашв да могат да се сравняват с никакъв СЛР, дори с модели на по 6-7 години. А то не е така.

ФотоБалък
ФотоБалък

Няма как един телефон да ти даде цветове на снимката както DSLR,нито пък динамичния обхват на изображението.