CES 2013: Pentax анонсира фотоапарата MX-1

0
20

Pentax Ricoh Imaging Company представи новия компактен цифров фотоапарат Pentax MX-1. Той е оборудван с 28-милиметров широкоъгълен обектив с 4-кратно оптично увеличение и голяма апертура F/1,8-F/2,5.

В MX-1 се използва нов 1/1,7-инчов CMOS сензор за изображения с обратна подсветка. Както отбелязва производителят, максималната възможна чувствителност ISO 12800, в съчетание с големия размер на матрицата и 12-мегапикселовата резолюция са характеристики, обуславящи възможността за получаване на ясни изображения с ниско ниво на цифров шум. Двойната система за стабилизация на изображението разчита на механизма SR (Shake Reduction), който използва нов, подобрен алгоритъм за коригиране на вибрациите, разработен от Pentax.

Фотоапаратът поддържа запис на данните в RAW формат. Устройството притежава редица метални детайли, включително пръстена на обектива. MX-1 е снабден с 3-инчов LCD дисплей с резолюция около 920000 пиксела. Въртящата му конструкция позволява на фотографа да настрои най-подходящия ъгъл за гледане.

MX-1 записва Full HD видео при скорост 30 кадъра в секунда във формат H.264. На горния панел е разположен специален бутон за незабавно стартиране на видеозапис от всеки режим на снимане. Конекторът micro-HDMI (тип D) на фотоапарата позволява възпроизвеждането на записаното видео на външни устройства. Осигурена е съвместимост с технологията Eye-Fi в SD картите с памет. Размерите на Pentax MX-1 са 122,5 х 60 х 51,5 мм, а теглото – 391 грама. Моделът ще постъпи в продажба през февруари за около $ 500.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари