Daylight Viewfinder – оптичен визьор за iPhone

1
24

Колкото и усъвършенствана да е матрицата на един телефон, компактните фотоапарати имат едно неоспоримо преимущество – оптичният визьор, който улеснява правенето на снимки дори при много силно слънце. Е, собствениците на iPhone, които обичат да го използват вместо фотоапарат, имат повод за радост. Поводът се нарича Daylight Viewfinder.

Устройството е описано в името си. Това е оптичен визьор за смартфона на Apple, който се закрепя за екрана на iPhone и позволява по-лесното кадриране през деня. Същото приспособление може да се използва и върху екрана на iPad и iPod Touch. Към джаджата върви и приложението Daylight Viewfinder, което успява да свие кадъра видим през екрана до размерите на визьора, така че да ни покаже цялата картина. Тъй като при свиването на образа се намалява и резолюцията му, приложението би трябвало да се използва само с продукти поддържащи Retina display.

Освен гледката от другата страна на телефона, приложението успява да побере във визьора и тъчскрийн бутоните за управление, така че на потребителя да не му се налага да отдръпва окото си от визьора, за да смени някоя настройка. Визьорът може да бъде поръчан от сайта Photojojo за $30.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари