Dust Donut предпазва EF обективите на Canon от прах и гъбички

0
45

Прахолякът и влагата са два от най-големите врагове на DSLR апаратите. Ако по някакъв начин проникнат в апарата, не могат да замърсят матрицата му и да афектират изображенията, които правим. Ето защо различни производители на аксесоари постоянно се опитват да измислят просто и практично решение на този проблем. Едно такова решение е продуктът Dust Donut, който в момента събира дарения за финансирането си в Kickstarter.

Dust Donut е съвместим с EF обективите на Canon, повечето от които нямат никакво предпазно покритие. Продуктът представлява гумен обръч, който се поставя на мястото свързващо тялото и обектива. Когато двете части на апарата се съединят, Dust Donut изолира цялото пространство между тях и не позволява на нищо да проникне вътре. По този начин, продуктът предпазва апарата от влага и прахоляк и предотвратява развиването на гъбички.

Dust Donut би трябвало да започне да се изпраща до домовете на хората дарили $20, за да го финансират този април. Създателят на приспособлението Тайлър Стербенц обещава, че скоро ще бъдат разработени и модели за фотоапарати на Nikon, Olympus и Sony. Срещу $3 всеки потребител на Kickstarter може да се абонира, за да бъде уведомен веднага щом въпросните нови версии са налични.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари