Eye-Fi пуснаха нов модел SD карта за фотоапарати

0
73

Eye-Fi представиха на пазара последния си модел безжична SD карта, създадена за да осигури бързо безжично прехвърляне на изображения от фотоапарат към смартфон или таблет с iOS или Android. Новата карта се нарича Eye-Fi Mobi и работи на същия принцип – създава собствен Wi-Fi спот и така добавя безжични възможности дори към апарати, които нямат подобна вградена функция.

За разлика от по-стари безжични карти, Eye-Fi Mobi не трябва да се стартира през компютър. Потребителите трябва просто да изтеглят едно мобилно приложение (за iOS или Android) и да въведат 10-цифрен код за активация, така че да асоциират приложението с картата, която са си купили. Този процес е еднократен като същият код позволява на картата да се свързва с многобройни устройства.

Сложили Eye-Fi Mobi в апарата си, фотографите могат да разглеждат снимките на екрана на мобилното си устройство и да внасят бързи корекции, които не биха били възможни вътре в апарата. Има и опция снимките директно да се прехвърлят в мобилното устройство в момента на снимане, което е добър начин да се запасим с резервни изображения в случай, че нещо се случи на фотоапарата ни.

Картата се предлага в два капацитета – 8GB и 16GB – като и двата би трябвало да могат да се справят с HD видео или с режима за продължително снимане. За съжаление, няма поддръжка на RAW файлове. 8GB-овата версия на картата струва $50, а 16GB-овата – $80.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за