Flip Cap – капачка за обектив, която никога няма да изгубим

1
103

Почти на всеки фотограф му се случва да изгуби капачката на обектива си. Това е нещо като неписан закон във фотографията. Една японска компания обаче може би ще сложи край на тази досадна „закономерност“. Това са Kenko International, а продуктът им се нарича Flip Cap – капачка за обектив, която никога не можем да изгубим поради простата причина, че не се сваля.

Капачката се закрепя за обектива по същия начин, по който бихме закрепили филтър. Когато искаме да направим снимка просто натискаме предназначения за целта бутон и горната част на капачката се отваря сама. Flip Cap се продава в черно или в шарено. Предвидени са два размера – 49-милиметров и 58-милиметров.

Черният модел Flip Cap ще се продава за $15, а вторият модел, който ще върви в комплект със сменящи се шарени лица, ще струва $36. На този етап не знаем дали аксесоарът ще бъде пуснат по фотографските магазини в света. Kenko International (които правят филтри и чанти за фотоапарати) по традиция изнасят продуктите си и извън Япония, продавайки ги главно в големи онлайн магазини като Amazon.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари