FocusMarker обещава по-лесно фокусиране при снимане на DSLR видео

0
24

DSLR апаратите станаха един от най-предпочитаните инструменти за снимане на видео както за ентусиастите, така и за професионалистите. Достатъчно е да влезем в сайта Vimeo, за да се уверим в това веднага. При снимането на видео с такъв фотоапарат обаче често се натъкваме на проблеми с фокусирането. Автофокусът не ни остава голям избор, а ръчното фокусиране просто не е за всеки.

Тук идва на помощ джаджата FocusMarker. Тя представлява система за следене на фокуса с дръжка за лесно прехвърляне на фокуса от един обект на друг и разделения, които служат за ориентир. Според някои специалисти, това е една от най-добрите подобни системи създавани досега, тъй като е не само прецизна и бърза, но и сравнително достъпна.

Частите на FocusMarker се закрепят за обектива и могат да се използват на почти всеки един DSLR апарат. Преди да се добави дръжката, потребителите трябва да поставят маркери на местата, където ще искат да фокусират. След това трябва просто да погледнат през отвора по средата и да регулират фокуса с ръчката така, както ги устройства най-добре.

FocusMarker е продукт на датската компания ID/FX и може да бъде поръчан за $90. За да разберете по-добре как работи системата, вижте клипчето по-долу.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари