Fujifilm показа цифров фотоапарат с 50х оптично увеличение

1
28

Японската компания Fujifilm демонстрира новия цифров фотоапарат FinePix SL1000, който предлага на потребителите впечатляващи възможности за оптично увеличение до 50 пъти, съобщи Mashable.

Обективът на камерата е 24-1200mm и към него се предлагат вградени функции за стабилизиране на образа, които правят възможно използването на максималното увеличение без нужда от статив. Обективът Fujinon е с чисто нова система за оптична стабилизация, която предотвратява размазването при снимане с голямо увеличение.

За улеснение на фотографите, при FinePix SL1000 бутоните за приближаване и отдалечаване на образа се намират на две места. Така може да се снима като едновременно се сменя увеличението, а единият от пръстите стои на копчето за снимане, в очакване на правилния момент. По този начин се избягва пропускането на важни мигове.

С малко дигитално увеличение можете да достигнете и мащабиране от 100х, за да прихванете далечни обекти с безпрецедентна точност.

Обективът на FinePix SL1000 позволява чудеса и при макро фотографията. Той може да фокусира успешно при разстояние до обекта, което е само 0.39 инча.

Снимките от камерата са с максимална резолюция от 16 мегапиксела. Максималното ISO стига до 12 800 и е полезно в ситуации, когато светлината е слаба. Автофокусът пък може да върши своята работа само за 0.2 секунди. FinePix SL1000 излиза през март на цена от 400 долара.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари