Fujifilm пускат обектив с 99-кратен зуум

0
25

През декември Fujifilm ще пуснат на пазара широкоъгълен обектив с невероятното 99-кратно оптично увеличение на образа. Варио моделът има изключително голям диапазон от стойности: може да работи като 8,4-милиметров обектив и да увеличава до 832 милиметра.

Обективът е предназначен главно за спортни фотографи, които искат да следят действието на футболния или баскетболния терен отблизо. Моделът има вградена технология за стабилизация на образа, която гарантира максимална острота на изображението дори когато то е увеличено до краен предел.

Тъй като в съвременното предаване на спортни събития на живо се използва доста виртуална информация, Fujifilm са екипирали обектива си с 16-битов кодер, който позволява на виртуалното съдържание да следва фотоапарата дори когато фотографът увеличава или намалява разстоянието.

Fujifilm твърдят, че в момента няма много производители, които да предлагат обективи с 99 или 101-кратно увеличение на образа. Самите те иначе притежавали технологията за тяхното изработване от поне десетилетие. Fujifilm твърдят, че никоя друга фирма не може да се съревновава с тях поне що се отнася до технология за оптичен дизайн или технология за производство на големи обективи.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари