Fujifilm X100S е фотоапарат с фиксиран обектив и бърз автоматичен фокус

0
31

Японската компания Fujifilm представи фотоапарата X100S, който се явява подобрена версия добре познатия X100. S-версията ще предложи на потребителите усъвършенствани възможности за снимане в условия на ниска осветеност, по-бързо автоматично фокусиране и фиксиран обектив, съобщи TechCrunch.

Подобрените възможности за фокусиране стават възможни благодарение на новия сензор X-Trans CMOS II, с който е оборудвана камерата. Той използва методика за засичане на обектите чрез различни фази и така разстоянието до тях се изчислява за по-кратко време.

Fujifilm дори твърди, че моделът X100S притежава най-бързия автофокус в света. Фотоапаратът може да фокусира избраните обекти само за 0.08 секунди, заявяват инженерите на японската компания. Разбира се, при влошени условия за снимане времето ще бъде по-дълго.

Машината ще може да стартира и прави снимки само половин секунда след натискането на бутона за включване. Това става възможно благодарение на чипа EXR Processor II, който се грижи за изчисленията. При забавяне на затвора от 0.1 секунди X100S ще може да прави по две снимки в секунда.

Налице е още удобната функция Focus Peak Highlighting, която огражда в рамка фокусираната област преди да бъде направена снимката. Шумът в снимките е намален с 30% спрямо стария модел X100, като това се явява значително подобрение в качеството.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари