Fuuvi направиха функционален фотоапарат от фигурки Lego

0
34

Японската компания Fuuvi анонсира фотоапарат с малки размери, чийто корпус е изграден изцяло от парченца от конструктор Lego. Парченцата, известни като „наноблокове“, представляват умалена версия на цветните блокчета, с които повечето от нас навярно са си играли като деца. Те се предлагат в различни цветове, което ни позволява да изберем точно такъв апарат, какъвто най-много ни харесва.

Разбира се, в никакъв случай не може да се говори за качество на изображенията. Матрицата на цифровия апарат поддържа резолюция от едва 2 мегапиксела – много по-малко, отколкото при който и да е смартфон излизал през последните години. Освен това, апаратът има недостатъчно бутони за контрол. Най-явна обаче е липсата на визьор.

Апаратът е по-скоро предназначен за деца, които ще се зарадват на ярките му цветове (син, жълт, червен, бял и черен) и на възможността за добавяне на допълнителни наноблокчета с цел имитиране на дизайна на DSLR апарат или на каквото друго им хрумне (например глава на животно).

Освен снимки, играчката прави и клипове с резолюция 720 х 480 пиксела при скорост 30 кадъра в секунда. Клиповете могат да се съхраняват върху MicroSD карта. Литиево-йонната батерия на апарата се зарежда чрез USB кабел. Цената му е $54.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари