fbpx
21.8 C
София

Google Photos дава възможност за реализиране на 3D ефект при обикновените 2D снимки

Най-четени

Даниел Десподов
Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Онлайн услугата Google Photos съвсем скоро ще даде възможност за трансформация на обикновените 2D снимки в триизмерни фотографии. Google нарича този процес създаване на кинематографски снимки. Това са нов тип изображения, които приложението Google Photos може да показва като част от функцията Memories.

За създаването на кинематографски снимки компанията използва дълбоко машинно обучение, с помощта на което се прогнозира дълбочината на изображението за създаването на реалистична триизмерна сцена, като не е необходимо първоначалната снимка да съдържа данни за дълбочината, измерена с помощта на един от сензорите на смартфона. След това се извършва анимиране с помощта на виртуална камера за създаване на плавен панорамен ефект, познат от киното. Създадените 3D снимки ще се показват в лентата над потока със снимки и ще могат да бъдат лесно споделени като видео.

Google Photos автоматично ще създава кинематографските снимки. Освен това интернет гигантът добавя и нови теми за Memories. Всички потребители ще могат да разглеждат записаните спомени за важните за тях хора. Съвсем скоро в Google Photos ще могат да се показват и спомените за любимите обекти – като пример интернет гигантът посочва изгревите и залезите, плажовете, походите и т.н.

Google уточнява, че тези нови функции в Memories ще станат достъпни за всички потребители до края на следващия месец.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Asus Chromebook CX9 – един от най-добрите от вида си

Бърз софтуер, мощна конфигурация и интелигентен дизайн са част от предимствата на компактната машина През 2022-а Chromebook от екзотика се превърна в нещо добре познато...

Подобни новини