HoverCam Solo 8: първата в света документна камера с 4К резолюция

0
151

Pathway Innovations and Technologies добавиха ново попълнение към линията си документни камери. Според тях, Hovercam Solo 8 е първата в света 4К документна камера с USB 3.0 и възможност за снимане на видео при честота от 30 кадъра в секунда. Освен всичко това, камерата поддържа нова версия на технологията Optical Character Recognition, която позволява текстът в сканираните документи после да може да се редактира.

HoverCam Solo 8, също така, е по-малка от предшественика си Solo 5, като сгъната има размери от 3,8 х 8,9 х 28,9 сантиметра и тегло от 1 килограм. Това тегло, разбира се, е насочено към основната й част с цел предоставяне на допълнителна стабилност. Устройството може ръчно да се мести от височина 5 сантиметра (за снимане отблизо) до 50 сантиметра (за снимане на документи в пълен изглед). Главата на камерата има 4 светодиода, вграден микрофон с технология за намаляване на шума и може да бъде обръщана в различни посоки.

Поддръжката на интерфейса USB 3.0 позволява некомпресирани 8-мегапикселови изображения да се стриймват в HD видео без видимо забавяне. Камерата може, също така, да се използва с USB 2.0 с малка MJPEG компресия на изображенията.

Според Камил Франкхом – мениджър по продуктовия маркетинг на Pathway Innovations and Technologies – много други документни камери успяват да постигнат честота от 30 кадъра в секунда, но само при ниски резолюции от типа на VGA. Фактът, че Solo 8 го прави в 4К резолюция (20 пъти по-висока от VGA), според него, прави камерата революционна.

Устройството, освен всичко изброено дотук, използва нова технология за обработване на изображенията наречена Photon 1.0, която гарантира извеждането на най-добрия образ, цвят, най-високата резолюция и най-голямата честота. Камерата се продава със софтуера Flex 10, който позволява ръчен избор на експонацията и фокуса и заснемането на неподвижни изображения с натискане по екрана по време на видео стрийминга. Софтуерът е съвместим както с Windows, така и с Мас.

Цената на документната камера е $349.
0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари