Kipon започна продажбите на преходника Canon EF-S to Sony E с филтър с променлива плътност

0
55

Китайският производител на оптика и оптични аксесоари Kipon представи на пазара новия адаптер Canon EF-S to Sony E с интегриран неутрален филтър с променлива плътност. Преходниът е предназначен за инсталиране между обектив с байонет Canon EF-S и фотоапарат на Sony с байонет E.

canon-ef-s-to-sony-e-1

Преходникът запазва автоматичното фокусиране и оптичната стабилизация на изображения, както подаването на EXIF данните, които се записват във файла с изображението. Адаптерът позволява използването на ръчно фокусиране с пикинг и мащабиране. Главната особеност на устройството е филтърът. С помощта на малък пръстен върху горната част на корпуса, върху който са нанесени цифрите от 1,5 до 7 е възможно да се променя степента на затъмняване на стъклото и да се управлява експозицията от 1,5 до 7 стопа. Тази особеност е особено полезна при заснемане на видео. Но и при заснемането на фотографии, променяйки плътността на филтъра става възможно заснемането при изцяло отворена диафрагма при ярка светлина. Възможно е и създаването на ефект на плавно затъмняване.

canon-ef-s-to-sony-e

Kipon вече продава преходника Canon EF-S to Sony E при цена $430.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари