LA100 позволява на всеки да прави снимки от високо

0
26

Френската компания Lehmann Aviation пусна на пазара продукт на име LA100, който ще зарадва всеки екстремно-настроен любител на фотографията. Малкото летателно устройство (наречено UAV) може да носи на гърба си екшън камерата GoPro HERO3 и по този начин ни позволява да правим снимки и видео от високото без да трябва да политаме сами.

LA100 лети по предварително определена траектория, която обаче може да се изменя по желание на потребителя чрез уреда за дистанционно управление. Апаратът може да прави снимки и видео на височина от 80 до 100 метра като, ако в продължение на няколко минути не получи инструкции от потребителя, ще кацне сам на мястото, от което е излетял.

LA100 развива скорост от 20 до 80 километра в час и има обхват от 0,5 километра. Може да работи при скорост на вятъра до 45 километра в час и при температури от -25° C до 60° C. Тъй като е направен предимно от пяна и въглеродни нишки, апаратът тежи само 850 грама. Апаратът може да носи до две камери GoPro, като камерата, монтирана под крилата, може да прави вертикални снимки.

LA100 струва €990 и, за съжаление, не се продава в комплект с екшън камерата.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари