Leica M10 Monochrom – нов апарат, който снима черно-бяло и струва $8000

3
693

Leica пуска на пазара новия си фотоапарат Leica M10 Monochrom. В него няма никакви филтри за цветове. Снима в черно и бяло. Сензорът на камерата е с резолюция от 40 мегапиксела и компанията го нарича „true black-and-white”, с обещанието за най-високо качество на монохромните снимки. Апаратът разполага с дигитална свързаност и модерни технологии за заснемане, въпреки ретро усещането, което носи.

Дизайнът е вдъхновен от Leica M10-P, фотоапарат за цветно снимане. Черно-белият предшественик на този продукт е Leica M, който ще си вземе заслужена почивка.

Много важно е да се отбележи, че при този модел няма възможност за заснемане на видео

Системата работи с базова чувствителност (ISO) 160, но максималната е 100 000. Настройката на ISO-то става по същия начин като при M10-P, което може да е полезно за феновете на серията. Като цяло управлението е малко или много идентично на всички модерни Leica фотоапарати.

„Премахването на цветния филтър гарантира, че всеки пиксел ще получава повече светлина и няма да има нужда от интерполация. Това осигурява най-високо качество на черно-бяло заснемане.“, обясняват от компанията.

Има възможност за Wi-Fi свързаност посредством Leica FOTOS приложението. Това прави устройството първия черно-бял апарат на компанията с такава функционалност.

Корпусът и надписите по него следват изцяло черно-белия мотив

M10 Monochrom вече е пуснат в продажба в магазините на Leica на цена от $8295 долара и при някои по-ключови партньори.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
жик-так
жик-так

еми.. който го влече… що да не

Efix
Efix

Фен съм на черно-белите фотографии, ама тия пари …

Hasan
Hasan

Авторо цветно джендърче ли е ?