Lifelogger позволява снимане на видео от първо лице и без ръце

0
103

Въпреки множеството си потенциални недостатъци (особено от гледна точка на неприкосновеността на потребителите), Google Glass все пак има едно неоспоримо преимущество – позволява снимането на неподвижни изображения и видеоклипове от първо лице и без нуждата от управление с ръце. Гледайки такива клипове, ние наистина имаме чувството, че сме „поставени“ на мястото на този, който ги е снимал.

Е, ако някой е обмислял да си купи Google Glass само заради тази функция, може да се спре навреме и да си спести поне $1300. Представяме ви Lifelogger – камера, която се носи на главата и позволява снимане на видео от наша гледна точка с hands-free управление. В момента камерата все още не е готова, набирайки средства за масовото си производство в Kickstarter, но ако всичко върви добре, ще бъде пусната на пазара в края на тази  година.

Както виждате от изображенията, камерата наподобява нещо като безжична слушалка, която стои пред ухото на потребителя и записва всичко, което се намира пред  него. Според създателите на Lifelogger, устройството е удобно, издръжливо и достатъчно леко, за да се носи на главата продължително време.

Камерата има следните спецификации: 5-мегапикселова матрица, снимане на неподвижни изображения и видео в 720р резолюция при честота от 30 кадъра в секунда и mp4 формат, 128MB NAND Flash памет и поддръжка на microSD карти с максимален капацитет от 64GB, фиксиран обектив, поддръжка на функция time-lapse, Wi-Fi и Bluetooth и батерия с капацитет от 400 милиампер часа.

Lifelogger, както виждате, няма дисплей, но използва този на свързания с него смартфон. Камерата може да се ползва при температури от 0°C до 60°C и ще бъде устойчива на опръскване с вода (но не и напълно водоустойчива, така че няма да може да влизаме с нея в басейна). И накрая, устройството ще си комуникира с приложение за iOS или Android, което ще позволява лесно управление на заснетите снимки и видеоклипове и качването им в облак.

Минималното дарение, което трябва да направи всеки потребител на Kickstarter, който иска в бъдеще да получи камерата, е в размер на $169.

Тук можете да научите повече за кампанията. Имената на повечето членове на екипа, между другото, звучат доста български, но, за съжаление, не открихме информация доказваща произхода им, а и няма кой знае колко голямо значение.

Вижте и как ще изглеждат клиповете заснети с Lifelogger по-долу.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари