Lomography представиха първия си фотоапарат за моментни снимки

0
1013

Lomography представиха първия си фотоапарат за моментни снимки, наречен просто Lomo’Instant Camera. Подобно на други модели на компанията, и този е просто обновена версия на вече съществуващ апарат и, по-конкретно, на апарат за мигновени снимки на Fujifilm.

Lomo’Instant Camera използва филм Instax Mini, който е с размер на дебитна карта и също е производство на Fujifilm. Подобно на много стари аналогови апарати, и този може да снима в режим bulb и да прави многократни експонации на един и същи кадър (ефект, който, разбира се, може  да се постигне и с пост-обработка).

Дотук, обаче, описахме просто апарата за мигновени снимки на Fujifilm. Различното в Lomo’Instant Camera е, че както тялото, така и самите снимки могат да бъдат персонализирани. Тялото, например, използва широкоъгълен обектив с минимално разстояние за фокус от 40 сантиметра. Този обектив, обаче, може да бъде заменен с fish-eye или портретен обектив, в зависимост от това, което искаме да заснемем.

Освен това, в апарата могат да се сложат различни филтри, които ще променят цвета на крайното изображение. Филтрите, всъщност, представляват гел, който се нанася върху светкавицата.

Апаратът позволява снимане в три режима: автоматичен със светкавица, ръчен със светкавица и ръчен без светкавица. При първия режим апаратът автоматично измерва светлината и настройва силата на светкавицата, а останалите два ни позволяват да избираме между нормален и bulb режим, независимо дали използваме светкавица или не.

Ако не сте запознати с термина bulb, това е режим на снимане, при който кадърът се експонира толкова време, колкото държим бутона за снимане надолу. Експонацията, съответно, свършва щом го отпуснем.

Моделът има и кръгъл бутон за компенсиране на експонацията, който ни позволява да изберем диафрагма измежду f8, f11, f16, f22 и f32.

Фотоапаратът все още набира средства за финансирането си в Kickstarter. Можете да научите повече за него от тази страница и във видеото по-долу.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари