Lomo’Instant Automat: фотоапарат с възможност за мигновен печат

0
93

В сайта за потребителско инвестиране Kickstarter с изключителен успех се ползва фотоапаратът Lomo’Instant Automat с възможност за бързо разпечатване на фотографиите.

 

Създателят на новия фотоапарат – компанията Lomography, нарича новото устройство „най-съвършеният фотоапарат с възможност на мигновено разпечатване на снимките“. В зависимост от условията на заснемане, новият фотоапарат автоматично настройва и оптимизира експонацията, диафрагмата и режима на работа на фотосветкавицата. Автоматичните настройки работят добре и се получават качествени фотографии.

 

Използва се специализираната фотохартия Fujifilm Instax Mini с размери 62 х 46 милиметра. Производителят счита, че фотографиите с този размер са най-подходящи за носене в портфейла и за тяхното показване и подаряване на роднини и приятели.

 

Фокусното разстояние на обектива е 60 милиметра, но има възможност да се постави оптика за широкоъгълна и макро фотография, както и обектив рибешко око.

 

Създателите на Lomo’Instant Automat поискаха инвестиция в размер на $100 000, но вече събраха 6 пъти по-голяма сума, а до края на кампанията остават още три седмици. Самият фотоапарат Lomo’Instant Automat струва $100. Продажбите трябва да започнат през месец декември тази година.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за