21.6 C
София

Lytro Immerge: видеокамера на светлинното поле за създаване на виртуална реалност

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Виртуалната реалност постепенно навлиза в целия свят. Компанията Lytro излезе на пазара през 2012 година, когато започна продажбите на малък фотоапарат, способен да заснеме светлинното поле, записващ разстоянията до всички обекти в кадъра, като по този начин става възможно промяната на фокусирането след заснемането на фотографията. Сед това се появи по-съвършеният Lytro Illum с мощен обектив, който вече прилича на съвременните огледални фотоапарати.

 

Сега Lytro направи сериозна крачка напред и представи продукт от съвсем друг клас: това е професионалната камера на светлинното поле Lytro Immerge, която може да записва триизмерна виртуална реалност с невиждано качество. Специалистите на Lytro са създали камера, която може да осъществява 2К запис на видео за всяко око.

 

Камерата Lytro Immerge изглежда фантастично: сфера, която сякаш е с извънземен произход, поставена на триножник.

 

Засега са представени само компютърни изображения на Lytro Immerge. Първите тестови версии трябва да излязат през месец януари 2016 година, а малко след това трябва да стартират и продажбите.

Сферичната камера е съставена от пет пръстена, по периметъра на които са разположени сензорите за светлинното поле. Lytro Immerge ще даде възможност за наблюдаване на подвижни триизмерни изображения и сцени, които могат да бъдат разгледани от всички страни.

 

Цената на това устройство е доста стряскаща: цената на камерата, сървъра и софтуера струват от $250 000 до $500 000. Lytro възнамерява да я дава и под наем при цена от $6000 до $8000 на денонощие.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини