Nikon не може да произведе достатъчно от своя 58mm f/0.95 обектив за $8000

1
774

Въпреки, че Nikkor Z 58mm f/0.95 S Noct е скъп и доста нишов като продукт, от Nikon са подценили потенциала му. Представянето на обектива беше през октомври тази година, а доставките започнаха миналата седмица.

Компанията обаче обяви, че не може да посрещне търсенето и временно ще спре да приема нови поръчки

„Извинете ни за временно спрените поръчки за Nikkor Z 58mm f/0.95 S Noct“, пише на уебсайта на японците.

Производството на обективите отнема повече време от обикновено, тъй като в него се използва напреднала технология. Може да отнеме повече време доставките да се случат, тъй като броят на заявките е надминал очакванията.

„Извиняваме се за причиненото неудобство на клиентите, които искат да го закупят“, продължават от компанията.

Обективът изпъква не само с цената си, но и с невероятните си възможности за заснемане в среда със слабо осветление. Това е най-бързият обектив на компанията. Има голям потенциал за боке фотография, идеален е за портретни снимки. Широко отворен, трябва да се справя идеално с астрофотография и нощни пейзажи.

Не става ясно колко бройки са произведени и колко не стигат, за да се покрият настоящите поръчки. Ще бъде публикувана информация кога възможността за поръчка ще бъде възстановена.

Любопитен факт е, че въпреки значителната цифра, това не е най-скъпият произвеждан обектив. Когато Canon EF 1200mm f/5.6L излиза през 90-те, той струва 120 хиляди долара.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Митко
Митко

„Любопитен факт е, че въпреки значителната цифра…“ – научете най-накрая каква е разликата между цифра и число и пишете грамотно. Цифрите са от 0 до 9, учат се в 1-ви клас, числата малко по-късно, но пак в рамките на основното образование.