Nikon отпразнуваха 75 милиона произведени обектива Nikkor

0
26

Малко преди началото на коледните и новогодишни празници във фабриките на Nikon бе произведен 75-милионният обектив с марка Nikkor. От японската компания отпразнуваха този важен момент в историята на едни от най-популярните обективи за огледално-рефлексни апарати в света. В момента на пазара се предлагат повече от 80 модела обективи Nikkor, сред които тип Fisheye, Micro и PC-E обективи.

Първият обектив Nikkor е пуснат на пазара през далечната 1959 година. Това е моделът Nikkor S Auto 5cm f/2, който се появява едновременно и с първия огледално-рефлексен апарат на компанията Nikon F. Оттогава насетне фирмата непрекъснато обновява продуктовото си портфолио. Едни от последните им модели бяха няколкото обектива предназначени за фотоапаратите от линията Nikon 1.

През ноември 2011 година, компанията пусна на пазара модела 1 Nikkor 18.5mm f/1.8 – твърд широкоъгълен обектив с изключителна светлосила и с една от най-бързите максимални диафрагми на пазара. Името на обектива показва, че и той е предназначен за апаратите от линията Nikon 1, които вече се радват на цели шест съвместими обектива.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари